4.3 Trustpilot
Gratis byte

Golfbollar

Det är väldigt svårt att spela golf utan att ha golfbollar, så självklart säljer vi även golfbollar. Vi erbjuder ett brett utbud av läckra golfbollar och kan försäkra dig om att vi har just den sorten som är bäst för dig.

Lazy loading test image

Hård eller mjuk golfboll?

Golfbollar är gjorda med olika kompression. Det betyder att en golfboll kan vara väldigt mjuk, medan en annan kan vara väldigt hård. Alla spelare har sin egen svinghastighet, så din boll måste också matcha din sving. När du slår bollen ska din bollträff kännas så bra som möjligt. Till exempel, om du har en hög svinghastighet, är en hård boll vanligtvis bäst. Omvänt blir en mjuk boll bäst för någon med låg svinghastighet, men det är väldigt individuellt vad man gillar bäst.

Spinhastighet

En golfboll kan också ha olika snurrhastigheter. Det betyder att golfbollen snurrar i luften. Ju mer bollen snurrar när den förhoppningsvis träffar green, desto kortare kommer bollen att rulla och stanna snabbare. På så sätt kan du få mer precision i dina slag på green. Det är en viktig del av spelet för de erfarna golfarna och det kan utveckla ditt spel avsevärt. Tvärtom är det bäst att ha en golfboll med mindre snurr när man ska slå långt så att den också rullar långt. Många golfbollar är dock idag designade så att de är bra för båda sakerna, och många går mest efter en hög spinhastighet.

Lazy loading test image

Groparna

Groparna i golfbollen är de små hålen/mönstret i bollen. Om golfbollen inte hade fördjupningarna skulle den inte kunna flyga rakt och stabilt i luften. På så sätt skulle du inte kunna kontrollera golfbollen på samma sätt. Groparna kan också påverka din bolls flygning. När du slår en guldboll kan den ha olika bollflykt. Det betyder att vissa bollar automatiskt kommer att stiga högre upp i luften eller vara lägre. Så om du har problem med att få upp bollen i luften kan du prova en golfboll med hög bollflykt.

Lazy loading test image

Skalet och insidan av bollen

Skalet på en golfboll kan göras av olika material. Det finns två material som golfbollar vanligtvis tillverkas i. De är Urethane och Ionomer. Jonomer är ett mer hållbart material och billigare att tillverka, medan Urethane är mjukt och därmed snurrar mer, men också är dyrare att tillverka. Den inre delen av bollen är byggd i typiskt 2 till 6 lager beroende på modell. Som en generell regel, ju fler lager, desto mer avancerad är golfbollen, och är mer avsedd för en erfaren spelare.

Vad är viktigt när man köper en golfboll?

Det viktigaste att leta efter när du ska hitta en golfboll är vilken som passar din spelstil bäst. Slår du hårt kan du behöva en mjukare boll, och omvänt, slår du mjukt kan bollen behöva vara hårdare. Det är en bra idé att prova många olika och sedan hitta din favorit. På så sätt kan du känna din boll väl på lång sikt och ha en stabil spelstil med den.

KONTAKTA OSS

Supporten är öppen 10.00 - 15.00
S. Stubsvej 20, 7080 Børkop, Danmark