4.3 Trustpilot
Gratis byte

Järnset

Här hittar du din nästa uppsättning golfjärn till väskan. Vi har många läckra järnset som kommer att passa dig till 100 %. Vi har bl.a. järnset från Wilson Staff.

Lazy loading test image

Varför har man järnset?

Det är väldigt svårt att spela golf utan att ha några järn. I själva verket är järnet förmodligen det viktigaste verktyget när man spelar golf. Det är alltid med järnet man lär sig slå först, så om man inte har några järn alls är det svårt att spela golf. Ett set järn är också en riktigt bra idé att skaffa om du är ny inom golfsporten. Ett golfjärnsset är vanligtvis lite billigare än att köpa varje strykjärn separat.

Vad är ett golfjärn?

Ett golfjärn är ditt mest använda verktyg ute på banan. Järnet är det första man lär sig att slå med och man kan faktiskt spela golf med bara järn och en putter. Du använder järn för de medellånga slagen när du spelar golf. Man kan inte slå så långt som med en driver, men efter driveren använder man ofta järn. Järn är också ett mer exakt verktyg på golfbanan, eftersom du kan styra bollen lättare med ett järn än en driver.

Lazy loading test image

Olika typer av järn?

Det finns flera olika typer av järn. Alla järn är markerade med en siffra eller bokstav, och beroende på vilken bokstav eller siffra de har kan de göra något annorlunda. Kortfattat anger siffrorna och bokstäverna hur långt du kan slå och hur högt järnet slår i luften. Ju mindre antal, desto längre och plattare slagen, och omvänt, desto högre siffra, desto kortare och högre slagen. Det finns även p-järn, som är ännu kortare än till exempel ett 9-järn.

Lazy loading test image

Tekniken bakom järn

Tekniken bakom järnen Som nämnts tidigare är skillnaden mellan järnen hur långt och hur högt järnet slår. Högre siffror var lika med kortare och högre slag. Kort sagt beror det på att järnets blad ligger mer ner. På så sätt kommer bollen högre upp i luften, och därmed inte lika långt. Omvänt, vid lägre antal är bladet mer upprätt. Detta resulterar i att bollen går längre, men inte lika högt i luften heller.

Märken

Även om det är en uppsättning golfjärn och det är lite billigare än att köpa varje järn individuellt, går vi fortfarande efter det bästa. Vi strävar alltid efter att sälja den bästa möjliga utrustningen. Därför har vi bland annat läckra märken som Wilson Staff i sortimentet.

KONTAKTA OSS

Supporten är öppen 10.00 - 15.00
S. Stubsvej 20, 7080 Børkop, Danmark