4.3 Trustpilot
Gratis byte

Putter

Om du inte kan komma på hur du ska putta, eller inte har en ordentlig putter, kan det mycket snabbt kosta dig hela rundan. Därför kan du här hitta en massa läckra putters som hjälper dig till den perfekta rundan.

Lazy loading test image

Varför är en putter viktig?

En ordentlig putter är helt avgörande för att du ska få en bra runda på banan. Det kan mycket väl vara så att du spelar superbra med järn och klubbor, men om du inte har en ordentlig putter att putta med kan prestationen bli helt densamma. Du kan mycket enkelt använda många puttar och därmed använda fler slag totalt. Därför är det viktigt att ha en ordentlig putter som hjälper dig på vägen och som passar din teknik. Även de bästa i världen måste ha en putter som passar dem för att få ett bra puttingspel.

Vad är det viktigaste med en ny putter?

Puttern är som sagt ett av de viktigaste vapnen i din rygg om du vill bli bra på golf. Faktum är att nästan hälften av dina slag under en runda är med puttern. Därför är det också viktigt att puttern fungerar och att du kan prestera med din putter. För det första är det bara viktigt att du känner dig bekväm med puttern och att du litar på den. Om du känner dig trygg med puttern kan du redan komma väldigt långt där. En putter måste kännas rätt att svänga med och du måste känna att den vill detsamma som du.

Lazy loading test image

Vilken design ska jag välja?

Det finns olika utformningar och former av putters i golfvärlden. De tre vanligaste designerna som golfputtrar har är blade, half-mallet och mallet. Men det finns också andra som buktvåbollsputters. Det finns fördelar och nackdelar med alla putterdesigner, men det viktigaste är den som känns bra för dig och du kan slå bäst med. På så sätt är det smartaste att prova sig fram och hitta den bästa som du trivs bäst med.

Lazy loading test image

Putter lägenheten

Idag tillverkas putters på många olika sätt. Det involverar också puttarnas träffyta. Idag kan ansiktet på en putter göras av många material. Vanligtvis är putters gjorda av stål, gummi, nickel, koppar, aluminium och faktiskt också keramiskt material. Varje sort har olika ljud och känsla när du sätter dem. Därför handlar det återigen om att hitta den du gillar bäst och känner dig mest bekväm med. Det finns dock också en tumregel som säger att på hårda greener har du det bäst med en hård yta. Omvänt har du en fördel med ett mjukare underlag på de långsammare greenerna.

Längden på puttern

Som med all annan utrustning inom golf kan du justera det mesta på puttern så att det blir bäst för dig. Den normala puttern är cirka 35 tum. Detta är också vad de flesta spelar med, men det kan vara så att någon behöver en längre eller kortare putter av olika anledningar. Till exempel kommer en lång putter på 50 tum att vara bra för personer med dåliga ryggproblem. På så sätt slipper de att behöva luta sig så mycket över bollen när de puttar.

Grepp för putters

En annan sak du kan justera på din putter är vilket grepp du sätter på. Alla puttare har grepp från start, men det är inte alltid man gillar det vanliga standardgreppet på en specifik putter. Därför kan du ändra greppet på puttern. Det finns 2 populära typer av grepp på putters. Det finns de riktigt stora och tjocka, som SuperStroke bland annat tillverkar och så finns det även ett mellanstorleksgrepp, som börjar bli mer och mer populärt. Återigen, det du gillar och föredrar är bäst för dig.

Märken

Vi är stolta över att ha det bästa av det bästa för alla nivåer och från alla prisklasser. Vi försöker nå ett så brett utbud som möjligt med vårt sortiment. Vi testar oss själva hela tiden och håller oss uppdaterade med de bästa för att kunna föra det vidare till våra kunder. Därför har vi även putters från bland annat Odyssey, Wilson och Ping.

KONTAKTA OSS

Supporten är öppen 10.00 - 15.00
S. Stubsvej 20, 7080 Børkop, Danmark