4.3 Trustpilot
Gratis byte

Wedgas

Här hittar du ett brett utbud av wedgar för golfaren. Titta bland de många välkända märkena och modellerna om du letar efter en ny kil. Här hittar du golfare på alla nivåer och behov.

Lazy loading test image

Spela in med kontroll

Wedgar är en stor del av ditt guldspel. De använder från ca 120 meter och in. Tanken med en wedge är att lägga till höjd till ditt slag och på så sätt placera dig närmare hålet utan att rulla för mycket från greenen. Beroende på behov kommer de i olika grader, totalt 44 till runt 62-64 grader. Ju fler grader, desto högre och kortare slår du. Så få mer kontroll och precision i din sving med rätt wedgar.

Rätt kombination

Beroende på dina behov och vad mer som finns i din väska, har oftast 3 eller 4 kilar i sin väska med olika grader och namn som pitching wedge mellan 44-48 grader, gap wedge mellan 49-53 grader, sand wedge ca mellan 54 -57 grader och lob-wedge mellan 58-64 grader. Sedan kommer de också med olika typer av Bounce. Det är en term för botten av din wedge, ju mer studs desto lättare glider den över gräset vid en träff. Med mindre studs måste din träff på bollen vara mer exakt för ett bra skott, men valet av studs kan också väljas utifrån underlaget. Många går med en standardstuds eftersom den är den mest mångsidiga att leka med och arbeta på alla underlag och bantyper.

Lazy loading test image

Skaft

Precis som med ditt järnset måste du också välja skafttyp och flex för dina wedgar. Här kommer de alltid med ett skaft gjord för wedgar. Men helst samma flex som ditt järnset och material, oavsett om det är ett stålskaft eller ett grafitskaft. Vissa har sina personliga preferenser och andra går med vad deras järnset är i, annars kan du alltid fråga din golftränare om vad han skulle rekommendera och vägleda dig om du känner att det finns ett behov av det.

Lazy loading test image

Förlåtelse eller känsla

Typen av wedge bestämmer förlåtelsen i den. För dig som inte är bekväm med inspelningen eller inte har spelat så mycket, kommer det att vara fördelaktigt att ha lite mer förlåtelse i dina skott. Om du är mer av en erfaren golfspelare eller föredrar att ha lite mer känsla och alternativ i dina slag kan du satsa på en utan så mycket förlåtelse. Detta gör det möjligt att forma ditt slag något mer, och du kan öppna och stänga huvudet lättare, där du också kan generera mer snurr i slaget

KONTAKTA OSS

Supporten är öppen 10.00 - 15.00
S. Stubsvej 20, 7080 Børkop, Danmark